Contestaţia la executare reprezintă mijlocul procedural prin intermediul căruia puteţi obţine desfiinţarea măsurilor ilegale de urmărire silită. Astfel, aveţi posibilitatea formulării contestaţiei împotriva executării silite precum şi împotriva oricărui act de executare, în calitate de persoană interesată sau vătămată prin executare. Prin urmare, contestaţia la executare poate avea ca obiect orice neregularitate procedurală săvârşită cu prilejul activităţii de urmărire silită.

Cu titlu de exemplu, ele se pot referi la:
• Nerespectarea formelor prevăzute de lege pentru încunoştinţarea debitorului despre declanşarea urmăririi silite;
• Alegerea formei de executare;
• Prescripţia dreptului de a cere executarea silită;
• Perimarea executării;
• Modul de realizare a publicităţii prevăzută de lege pentru realizarea licitaţiei;
• Timpul în care se putea face urmărirea silită.

În situația în care contestația la executare este admisă, instanța va anula actul de executare după caz sau va dispune îndreptarea acestuia, anularea ori încetarea executării însăși, desființarea ori lămurirea titlului executoriu sau efectuarea actului de executare a cărui îndeplinire a fost refuzată. Pentru inițierea unor demersuri corespunzătoare, indicat este să apelați la ajutorul unui specialist, respectiv al unui avocat. Acesta va ști cu exactitate ce trebuie făcut, oferindu-vă soluții pentru cazul în care dumneavoastră vă aflați.

Cu o experiență de peste 10 ani, caracterizați de seriozitate, promptitudine și spontaneitate, Danciu Lawyers reprezintă ajutorul de care aveți nevoie. Pentru că ne pasă de client, pentru că mulțumirea clientului și soluționarea cazului cu succes reprezintă satisfacția noastră. Nu ezitați să ne cereți ajutorul, suntem aici pentru a vă răspunde la orice întrebare! Contactați-ne și vom stabili toate detaliile unei posibile colaborări.