Divorțul reprezintă desfacerea căsătoriei pe cale judecătorească datorită unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soți care fac imposibilă continuarea căsătoriei.
Divorțul se poate pronunța prin acordul soților – pe cale judiciară, administrativă sau procedură notarială. Dacă acordul nu există, divorțul se poate pronunța de către instanța de judecată. Conform art. 373 din Codul Civil, divorțul se poate realiza astfel:
- Prin acordul soților;
- Atunci când raporturile dintre soți sunt grav vătămate și continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
- La cererea unuia dintre soți, după o separare în fapt care a durat cel puțin doi ani
- La cererea aceluia dintre soți a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.
În ceea ce privește divorțul, fiecare dintre soți poate fi asistat și consiliat juridic de către un avocat. Prezența unui avocat este recomandată mai ales atunci când nu există acord între soți, atunci când se dorește efectuarea partajului bunurilor comune din căsătorie iar cele două părți, respectiv soțul și soția, nu sunt familiare cu procedura civilă și cu termenii juridici utilizați într-un astfel de proces.
Un avocat poate oferi numeroase servicii pe tot parcursul procesului, precum: consilierea cuplului ce urmează să divorțeze, formarea dosarului, reprezentarea uneia dintre părți la depunerea cererii de divorț, fără ca prezența acesteia să mai fie necesară la momentul respectiv.
Echipa Danciu Lawyers vă poate acorda asistența și consilierea juridică de care aveți nevoie, indiferent de faza în care se află procesul dumneavoastră de divorț – fie încă în pregătire, fie la finalizare. Dacă doriți inițierea unor demersuri în acest sens, ne puteți contacta telefonic sau la e-mail-ul afișat pe site. Suntem dornici de a vă oferi tot sprijinul nostru!