Partajul reprezintă o operațiune juridică prin care se pune capăt stării de proprietate comună sau de indiviziune. Cu ajutorul partajului, copărtașii împart în mod material bunurile stăpânite în comun.

Există mai multe tipuri de situații în care este necesar un partaj, cum ar fi:

  • Moștenire – atunci când moștenitorii dețin cote indivize din patrimoniul defunctului;
  • Contracte – cum ar fi cumpărarea unui bun pe cote/părți de către mai multe persoane;
  • După divorț – proprietatea unui cuplu căsătorit devine coproprietate pe cote/părți.

Partajul este imprescriptibil potrivit dispozițiilor art. 669 “Noul Cod Civil”. Acest lucru înseamnă că partajul „poate fi cerut oricând, afară de cazul în care partajul a fost suspendat prin lege, act juridic ori hotărâre judecătorească”.

Persoanele indicate pentru rezolvarea situațiilor de partaj sunt avocații. Asistența unui avocat în procesul de partaj asigură servicii precum consiliere juridică legată de proces și de procedura de desfășurare, redactarea tuturor documentelor implicate, solicitarea și prezentarea tuturor problemelor admise de lege și semnificative pentru caz, prezența la fiecare termen al procesului. Alte servicii pe care avocații ni le pun la dispoziție se referă la legalizări judecătorești, obțineri de documente, reprezentări, prezența la negocieri, expertize și multe altele.

Pentru ca un partaj să se finalizeze cu succes, este necesară o experiență vastă și o pregătire temeinică în domeniu a avocaților. În acest sens, având o experiență de peste 10 ani, Danciu Lawyers vă stă la dispoziție oricând pentru a vă oferi toate informațiile competente necesare, actuale și detaliate din servicii și domenii de activitate diverse. Spontaneitatea, stăpânirea de sine și perspicacitatea sunt trăsăturile care descriu cel mai bine competența Danciu Lawyers.

Dacă vă aflați în situația în care aveți nevoie de un avocat partaj, echipa Danciu Lawyers este aici pentru dumneavoastră. Tot ceea ce trebuie să faceți este să ne solicitați fie telefonic, fie prin e-mail, ambele modalități regăsindu-se pe site-ul nostru. Vă răspundem la orice întrebare și suntem deschiși să colaborăm cu dumneavoastră!