Este cunoscut faptul că o datorie reprezintă un subiect delicat pentru oricare persoană. Instabilitatea financiară specifică secolului XXI a împins de nenumărate ori oamenii în situația în care le este imposibil să achite un împrumut deja făcut.

În momentul în care oamenii împrumută anumite sume de bani, aceștia au posibilitatea de a plăti datoria fie în rate, fie pe cale amiabilă, în funcție de cum stabilesc de comun părțile implicate în tranzacție, respectiv: persoana care oferă banii și beneficiarul sumei. Atunci când beneficiarul sumei refuză sau se află în imposibilitatea de a returna banii împrumutați, apare riscul executării silite – o procedură cu ajutorul căreia datoria rămasă se poate recupera cu ajutorul unui executor judecătoresc.

După cum dispune legea, dosarul de executare silită va fi efectuat între următoarele părți:
• Creditorul – persoana fizică sau juridică a căror sume de bani trebuie recuperate;
• Debitorul – persoana fizică sau juridică datoare să returneze o anumită sumă de bani.

Procedura executării silite începe în baza unei cereri de executare silită formulată de către creditor împotriva debitorului și depusă la sediul executorului judecătoresc, împreună cu titlul executoriu în original și o taxă judiciară de timbru în cuantum de 20 lei.

Mai trebuie precizat că dreptul de a cere executarea silită vi se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel, iar în cazul titlurilor în materia acțiunilor reale imobiliare, în termen de 10 ani.
Danciu Lawyers vine în ajutorul dumneavoastră cu avocat executare silită. Echipa noastră este formată din profesioniști bine pregătiți, cu o experiență de peste 10 ani în multiple domenii de activitate. Ați întâmpinat probleme în ceea ce privește executarea silită? Contactați-ne la datele noastre de contact disponibile pe site și vom programa o întâlnire în cadrul căreia vom discuta detaliat despre cazul dumneavoastră.