Dreptul de creanță este un drept civil, de care beneficiază o persoană care este subiect într-un raport juridic de obligație, care poartă numele de creditor, de a pretinde celeilalte părți, numită debitor, îndeplinirea obligației acesteia.

Ansamblul acestor interacțiuni între creditori și debitori duce la o serie de datorii și creanțe curente:
• Comerciale – față de furnizori și clienți;
• Sociale – față de salariați, față de bugetul de asigurări sociale;
• Fiscale – față de bugetul statului, bugete locale;
• Patronale – față de asociați;
• Diverse – față de diverși creditori, respectiv debitori.

Domeniul activităților comerciale este vast. Tocmai din acest motiv, trebuie avută în vedere solicitarea ajutorului unui avocat pentru recuperarea anumitor debite restante. Recuperarea creanțelor reprezintă, în fapt, procesul care aduce banii cuveniți dumneavoastră înapoi, pentru ca firma să poată activa în continuare fără probleme. Cu ajutorul avocatului, o creanță poate fi recuperată prin mai multe modalități: pe cale amiabilă, pe cale judiciară, prin executarea silită sau prin procedura insolvenței. Faptul că dumneavoastră apelați la un avocat recuperări creanțe, vă oferă posibilitatea de a va reîntregi patrimoniul ca urmare a unor facturi neîncasate, contracte neonorate, împrumuturi nerestituite sau orice alte creanțe neîncasate.

Colectarea debitelor și recuperarea creanțelor pentru care nu a existat un rezultat favorabil prin procedura amiabilă, se va face prin intermediul unui avocat. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, echipa Danciu Lawyers a deservit drepturile și interesele clienților săi reprezentând atât societățile debitoare aflate în insolvență, cât și a celor creditoare în vederea recuperării propriilor creanțe. Experiența ne ajută să oferim un răspuns problemelor de orice natură în domeniul creanțelor comerciale. Cel mai util lucru pe care îl puteți face este să ne contactați, astfel încât toate cunoștințele noastre să fie plasate într-un context concret și aplicate cu succes.