Munca reprezintă activitatea umană specifică, manuală şi/sau intelectuală, prin care oamenii utilizează aptitudini personale în vederea satisfacerii necesităţilor lor. Relaţiile de muncă reprezintă relaţiile sociale care se formează între oameni în procesul de prestare a muncii.
Conform art. 1, Codul Muncii R. M., angajatorul este persoana juridică (unitate) sau persoană fizică care angajează salariaţi în bază de contract individual de muncă încheiat conform legislaţiei muncii. Salariatul este persoana fizică (bărbat sau femeie) care prestează o muncă conform unei anumite specialităţi, calificări sau într-o anumită funcţie, în schimbul unui salariu, în baza contractului individual de muncă.
La nivelul muncii, pot apărea și conflicte între angajator și angajat, cauzele putând fi multiple. În acest sens, este nevoie de ajutorul unei persoane specializate, competentă, respectiv al unui avocat. Conflictele de muncă apar atunci când între salariați și angajatori există diverse neînțelgeri/nemulțumiri, în ceea ce privește interesele care au caracter profesional, economic, social sau drepturile rezultate în urma desfășurării raporturilor de muncă.
Procedura de soluționare a conflictelor de muncă se stabilește prin lege specială. Pentru a avea siguranța că situația în care vă aflați este pe mâini bune, este mai mult decât recomandabil să cereți ajutorul unui avocat, acesta având cunoștințe și o pregătire, lucruri care vor fi extrem de importante pentru soluționarea problemelor dumneavoastră.
Biroul de avocatură Danciu Lawyers oferă consultanță juridică, asistență și reprezentare. Având locații atât în București, cât și în Brașov, vă punem la dispoziție avocat dreptul muncii Brașov. Dacă vă aflați într-o situație care necesită ajutor de specialitate, nu trebuie decât să ne contactați, urmând ulterior ca noi să preluăm cazul dumneavoastră. Datele noastre de contact le găsiți pe site-ul nostru. Așteptăm cu interes posibile colaborări cu dumneavoastră!