Orice neînțelegere sau conflict ivit între două sau mai multe persoane cu privire la modul de realizare al conținutului – drepturi și obligații – unor raporturi juridice constituie litigiile. În cazul litigiilor de muncă, acestea atrag amenzi și sancțiuni părții perdante.

Orice litigiu de muncă poate conduce atât la pierderi financiare cât și non-financiare pentru ambele părți implicate, reprezentând totodată și un factor de stres, care provoacă agitație.

Cauze ale declanșării litigiilor de muncă:
• Neplata salariului;
• Neplata bonusurilor;
• Nerespectarea de către angajator a zilelor libere prevăzute legal ori a concediului de odihnă sau a celui medical este o altă cauză declanșatoare a conflictelor de muncă.

În momentul în care intervine un litigiu de muncă, trebuie să ne asigurăm că vom avea alături de noi o persoană calificată pentru a ne oferi ajutor, respectiv un avocat. Adesea, o persoană implicată înt-un astfel de litigiu reușește să complice situația din simplul fapt că nu apelează la o astfel de persoană care să îi susțină cauza.

Un avocat care aparține domeniului Dreptului Muncii trebuie să aibă în vedere principiile consacrate în art. 3 din Codul Muncii, respectiv: libertatea muncii este garantată prin Constituție. Dreptul Muncii nu poate fi îngrădit. Un element de o importanță majoră în relația client-avocat este reprezentat de corectitudinea informațiilor și datelor prezentate de ambele părți, precum și buna colaborare dintre cei doi, care are ca scop soluționarea cu succes a cazului.

Echipa Danciu Lawyers vă pune la dispoziție avocat litigii de muncă. În ceea ce privește experiența relevantă a echipei de avocați, sunt câteva aspecte de menționat care definesc întreaga categorie de servicii a firmei: Cabinetul de avocatură Danciu Lawyers oferă consiliere juridică în orice domeniu, se ocupă de redactarea documentelor necesare, inițiază demersurile procedurale, oferă clienților toate detaliile despre cazul în care se află și caută împreună cu aceștia cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestora cu succes.
Nu rămâne decât să ne apelați, scriindu-ne la e-mail-ul firmei sau sunându-ne la numărul de telefon afișat, de restul ne ocupăm noi!